7 Ocak 2013 Pazartesi

Kar mı gelmiş?

Kar yağdı aman Allah diye karalar bağlanıp bütün gün panik halinde geçirenlerden hoşlanmıyorum.

İstanbul'da bir santim bile olsa kar yağması,hatta yere düşmesine fırsat kalmadan erimesi halinde bile bir kaos hali oluyor, buna yönetme vasfına sahip olmayan yöneticiler,organizasyon bozukluklukları da eklenince evet gerginlik kaçınılmaz ama kar yağmış işte kar en azından yarım saat ayırmalı bu güzelliği görmek için. Bakıp geçmek değil görmek, incelemek, hissetmek gerek!

Bugün üç ayrı adliyede işim vardı ki hepsi yolunda da gitmedi, üstelik toplu taşıma kullanıyorum, hava buz, rüzgar kötü, işlerin bitmesi gerek, ama ama ama hayatıma tat katacak fark katacak küçük bir şey yapmadan geçersem bugünü yaşamadan geçmiş olurdum. Bilenler bilir Bakırköy Adliyesi'nin teraslı bir kafeteryası vardır; küçücük bir zaman diliminde aldım kahvemi geçtim cam kenarı bir masaya. İzledim, sadece izledim.Karı,tanelerini,birlikte ya da yalnız görüntülerini,savruluşlarını... O 10 - 15 dakika günümü ve beni yeniledi. Buydu işte!

Hayatımın huzur adacıkları olmalı böyle gün içinde. Eve gelince mis gibi bir çorba mesela, güzel bir kitap, bir kaç dergi karıştırmak, sırtını kalorifere vermek, çiçeklere su vermek, yeniden spora başlamak gibi gibi gibi...

Bugünlerde ben ;
-Puslu Kıtalar Atlası'nı (İhsan Oktay Anar) okuyorum;bitti bitecek
-Fidel'i de iyiden sardığı için birlikte bol bol Leyla İle Mecnun izleyip deliler gibi gülüp eğleniyoruz.
-TimeOut İstanbul ve Kültür Mafyası en son müptelası olduğum dergiler
-Yeniden pilatese başladım,iyi hissediyorum çok iyi!
-Evde mümkün olduğunca yemek yapmaya çalışıyorum, daha sağlıklı hissediyorum kendimi
-Çok çalışıyorum,çok yoruluyorum ama en çok da sorguluyorum durmadan bu muydu yani yapacağım iş diye.. Bunu yazsam sayfalar alır ama bu post mutlu bir post o yüzden değinip geçiyorum :)
-Joy Fm açık hep evde, hayatın arka fonu gibi.
-Şimdi kış ya hani nasıl evcimenim nasıl..

Kar sevenleri, ev sevenleri, kitap sevenleri severim demiş miydim :) 

1 yorum:

  1. 2 cm kar yağdığında afet ilan edilen metropol neresidir? :)

    Yemek arasında ve iş çıkışı kartopu oynadık biz de. Tadını çıkarıyoruz.

    YanıtlaSil