30 Ekim 2011 Pazar

Serzenişte

Şimdi aslında ben, bu kadar acı toplumsal olayların üzerine, kelimenin tam anlamıyla 'kendi küçük burjuva problemlerimi' yazmaya utanıyorum!

Ama ortada bir gerçek var ki;ben çok keyifsizim.Hem de haftalardır..
Ne içimden bir şey yapmak geliyor ne de zaten yapacak bir şey var.
İzmir çok ölü,çok boş..
Dört yıldır aynı yerlere gitmek, aynı şeyleri yapmak ve hep aynı insanlarla aynı muhabbetler içinde olmaktan çok sıkıldım.Kısır bir döngünün içindeyim.

Hiç bir yere gitmek de içimden gelmiyor artık,hep aynı yerleri görecek olduktan sonra..
Zaten ulaşımın İzmir'de genel bir problem olduğunu bilen bilir.Evimden çıkıp bir yere gitmeye kalkıyorum en az yarım saat otobüs (otobüs çoğu yer için tek araç) bekliyorum üstüne de yine en az 1 saat yol gidiyorum ayakta,sıkış tepiş..E sonra gideceğim yere vardığımda zaten hışırım çıkmış oluyor bir de bunun dönüşü var ki dönüşler çok daha felaket her zaman..Hal böyle olunca evde oturayım daha iyi diyorum,en azından boş yere yorulmamış olurum..

Bu haftasonu için yapacak bir işim de planım da yoktu.Bari dedim güzel bir oyun varsa tiyatroya gideyim ya da sergi varsa gezeyim;hani en azından sanatla mutlu edeyim kendimi..Ama yok o da yok!Küçücük küçücük sergi salonlarında sergilenen üç beş parça,milyonuncu tekrarını oynayan ve benim toplamda iki kez seyrettiğim oyun vs vs bunlardan ibaret bir kültür sanat yaşamı var..

Beni mutlu etmedi İzmir bunu en başından beri biliyorum ama zaman içinde alıştım.Bir şehir gördüm yaşadım işte diyorum.Kendimi iyi hissettiğim zamanlar olmadı mı;elbette oldu.Burda yaşadıklarımı hiçbir zaman tek kalemde çizip atamam ama hep bir yanım eksik kaldı burda.En tam olduğumu hissettiğimde bile içten içe kalbimin derin bir yerini oyan eksiklik hissi..

Gittiğim zaman özler miyim;muhakkak ki özleyeceğim..
Bir kordon havası alsaydım diyeceğim mesela gittiğim o yerde çok daraldığımda ya da bir akşam üstü canım kahve istediğinde kızlarağasına gidip kahve içmeyi özleyeceğim,sağanak yağmur altında kaldığımda 'aynı İzmir gibi' diye söyleneceğim belki ama şu an...Yetmiyor bana İzmir;hiç yetmedi ki..

3 yorum:

  1. Ömrümün en kötü 5 ayı orada geçti. Hiç özlemedim.

    YanıtlaSil
  2. İzmir ve trafik :) sana İstanbul'u hatırlatıyorum, sıtmaya razı olmak kabilinden :))

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'da köprü trafiği konusunda gerçekten haklısın ama geri kalanında izmir açık ara önde eminim bundan!
    İzmir öyle püfür püfür rahat mutlu kolay bir ege kenti değil artık.

    YanıtlaSil