30 Aralık 2011 Cuma

aslında yeni yıl yazısı olacaktı

Bir kaç gündür aklımdan geçirdiğim cümleler vardı yeni yıla dair,yazmak için zaman kolladığım.
Küçük,umutlu ve mutlu şeyler..

Ama bugün yaşadığım bir olay,duyduğum tek bir cümle beni mahvetti..
Dayak yemiş gibi,ipleri kopmuş kukla gibiyim.
Bu haldeyken oturup düşündüklerimi,ışıltılı süslü püslü hayallerimi yazacak ne halim ne de moralim kaldı.
İnsanın acımasızlığına bir kez daha hayret ettim.Bu kadar vicdansız nasıl olunabiliyor aklım havsalam almıyor.
Fakülteden bir arkadaşım,bir iki sene sonra hakim,savcı ya da avukat olacak bir genç kadın bugün bana aynen şunları söyledi:'Van'da çadır yangınlarında ölenler için belki biraz üzülebilirim ama o 35 ölen için zerre kadar üzülmüyorum,acımıyorum.Hak ettiklerini buldular.'

Bu nasıl bir histeri?
Siyasi görüş ayrı,insanlık ayrı ben bunu bilir bunu söylerim.
Akıl dışı, vicdan dışı hiç bir ideolojiyi de tanımıyorum.

Tanrım sen 2012'de herşeyden önce bizlere 'başka bir akıl' ver,sağduyu ver, vicdan ver..

Ne olur insanı her tür kimlikten öte sadece insan olarak görsek,farklılıklarımızı birliktelikle taçlandırsak,savaşın değil barışın dilinden konuşsak..Savaş önce çocukları öldürür,öldüremediklerini de zehirler ve o çocuklar da hepimizin geleceği olur.Bunu hala göremiyorsak yazık..

Sevgili 2012, bari sen farklı gel.İyilik ve sevgi istiyorum senden en çok..
İyi kalpler olsun etrafımda ne olur,sevgiyle dolu kalpler.Kötülük, kin, nefret, fersah fersah uzak olsun.Kalpleri katran karası insanlar kimseye karalıklarını bulaştıramasınlar..
Dost dokunuşu eksik olmasın hayatımda var olan o çok kıymetli dostlarım, canlarımla yine bir kucak mesafede yakın olalım.
Ve en sona sakladığım aşk;hep yanımda kalbimde kalsın olur mu?

Tüm bloggercanlarıma da en güzel en keyifli yıllar olsun!

5 yorum:

  1. Yaradandan ötürü yaradılanı sevmek işin temeli.Dini,dili,ırkı,ideolojisi ne olursa olsun yiten bir can ise evvela yaradandan ötürü değer göstermeli bence.
    İnsan vicdani değerlere sahipse insandır değil mi?
    Herkes insan olamıyor işte...

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız,insanı insan yapan vicdanıdır..Duyarlı yorumunuz için çok teşekkür ederim,bloguma hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
  3. Üstün Dökmen'in sayfasında sınırda ölen vatandaşlarla ilgili rahmet dileyen ve üzüntüsünü belirten bir yazı okudum.Fazla söze hacet yok.Boş başak dolu başak.... ne yazık ki....Birde tuttururlar kadın hakları...Kardeşim sen önce cana önem ver.Çiçeğin canına.Suyun zerresine...Kaldırım taşlarının arasından tüm gayretiyle yaşama tutunmaya çalışan yemyeşil çayıra...İşte o zaman belki insan oluruz.Bir canlının zor durumda olması ve bundan keyif alan bir insan insan haklarının savunuculuğunu yapmamalı.Güzel ve duyarlı yüreğiniz için sizi kutluyorum.Bu duyarlılığınızla böyle insanların karşısında durun lütfen.Dayanabildiğiniz kadar.Bir zamanlar kıymeti bilinmeyen insanlar şimdi kahramanlarımız.Kim bilir bu atıp tutan ,insanları galeyana getiren aklı kıt insanlar belki tarih yapraklarının arasında kendilerini utanç dolu yazılarda görünce vicdanlarına sığınırlar.

    YanıtlaSil
  4. Merry Christmast, Mutlu Yıllar:)

    YanıtlaSil
  5. kardeşim;yorumunuz için çok teşekkür ederim.Gücüm yettiğince bu fikirlerin karşısındayım,olmaya da devam edeceğim.Diyorum ya vicdan diye,en büyük meselemiz..Böyle bir gafletin içinde olanlar umarım geç olmadan farkına varırlar.

    bolat;güzel,umutlu seneler!teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil