8 Ağustos 2011 Pazartesi

kitaplar....iyi ki varlar!



Kitaplarım konusunda şimdiye kadar oturup iki kelam yazamadığım için gerçekten utanıyorum!

Kelimenin tam anlamıyla kitap kurdu, kitap hastası, kitap delisi ne derseniz deyin işte o benim!
Beni ben yapan köşe taşlarından biridir okumak.

Hayatımda tek aç gözlü olduğum konu da kitaplar,kaç tane yeni alırsam alayım daha onları okuyup bitirmeden yeni yeni yeni kitaplara kayar gözüm,aklım,gönlüm :)))

Ve bana okumayı sevdiren insan,canım annem..

Küçüçük bir şehirde büyüdüm,yarım saatte bir başından bir başına yürünebilecek bir şehir..
Yapılabilecek hemen hemen hiç sosyal aktivitenin olmadığı,mahalledeki çocukların yaş grubuna yakınsan şanslı sayıldığın bir şehir..
İlkokula başladım,okumayı söktüm,okuma-alıştırma kitaplarını bitirip çocuk kitapları okuyabilme seviyesine geldiğimde annem minicik elimden tuttu ve şehir kütüphanesine götürdü.

Küçüktü ama bir çocuk için yeterince büyüktü,koca koca raflar arasında yeni bir dünya keşfettim ve 9 yaşında kitap delisi bir kız çocuğu olup çıktım!

Bir gün anne olursam çocuklarımın da bu keyifli dünyayı keşfetmelerini,bu tadı almalarını çok isterim..Minicik,yerden bitme kitap kurtlarım benim:))Çok sevdim bu hayalimi,içim ısındı:)) 
(annelik bir iç güdü evet!)

En kötü zamanlarımda bir başka karakterin dünyasına sızıp kendi dünyamdan uzaklaştım,başka başka diyarlara yelken açtım.
Aklımı dağıtmak istedim kitaplara sarıldım,aklımı toplamak istedim yine kitaplara uzandım.
Özellikle tatillerimin vazgeçilmezi oldu hep.

Ve bir sır blogcum;gereksiz tartışmaların,çekişmelerin,kalp yorgunluklarının,çeşit çeşit can sıkıcı olayların arasında hep daldım gittim öbür diyarlara,kitaplar kendimi korumamı sağladı,belki de daha masum kalmamı sağladı;küçük hesapların içine çekemediği için kimse beni...

Zaman içinde de kitaplarla olan bağım hiç azalmadı, aksine üniversitede okuyacağım bölüme kadar etkiledi.
Şu an hukuk fakültesinin son senesine gelmiş bir insan olarak okumak her an her yerde!
Çok isteyerek başladım ve çok da severek bitireceğim okulumu ve hukuk öyle bir alan ki okumayı bırakmak gibi bir lüksünüz yok!-iyi ki- :))

Ve bir prensip kararı;okuduğum kitaplar hakkında en en en azından ayda bir post yazmalıyım.

Daha fazla geciktirmeden kararımı uygulamaya koyuyorum,bir sonraki postumda :))

 KİTAPLAR....İYİ Kİ VARLAR!


Unutmadan,yazının genelinden alakasız bir not: Tüm okuyanlarım,değer verenlerimle paylaştığım yazılar için yaptığınız yorumlar benim için çok çok değerli çok çok da önemli.Ancak bir kaç zamandır tekrarlanan ve beni rahatsız eden yorum çeşitleri var.Emek verip yazdığım yazının altına yorum olarak benim yazıma dair hiç bir beyanatta bulunmadan; yorumlarınıza bu kadar değer verdiğim halde sadece kendi yazısının linkini veren blogdaşlarım; yorumlarınızı ne yayınlıyorum ne de böyle bir yola başvurduğunuz için normalde bakacak olsam bile onu gördükten sonra bakmak için içimde en ufak bir istek oluyor.Haberiniz olsun istedim.

3 yorum:

  1. 6 yaşımdan beri deli gibi kitap okuyorum ve sana çok hak verdim.. İleride çocuklarının çok şanslı olacağını düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Sana katılıyorum kitaplar konusunda bende tam bir kitap kurduyum. Okumam gereken o kadar çok kitap var ki aklımda. Belki senin tavsiyelerinle daha iyi bir okur olabilirim kim bilir:)

    YanıtlaSil
  3. Naley;okumayı sevenler birbirini çok kolay anlarlar:))
    teşekkür ediyorum,hepimiz için inşallah diyelim:)))sevgiler..

    Konuşma baloncuğu;eminim çok iyi bir okuyucusundur ve nacizane tavsiyelerimin hayatına renk katması beni inanılmaz mutlu eder:))))sevgiler..

    YanıtlaSil